Често задавани въпроси

 • Какво е велпапе?

  Велпапето е вид вълнообразно нагънат картон (вълна), между два гладки слоя хартия (лайнер). При производство вълната се закрепва за лайнерите с лепило от нишесте, придаваща необходимата му здравина. Велпапето е еластичен и лек материал, което е от голямо значение за тези, които изпращат големи количества пратки. Опаковките от велпапе остават здрави, дори когато са изложени на удари, влага или резки температурни промени.

 • Какво е картон?

  Картонът е материал с многоцелево предназначение, произведен от целулоза (често рециклирана), свързващи вещества, пълнители и други съставки в зависимост от функциите, за които се предвижда да бъде използван. Бива избелен и неизбелен (мукава). Рязка граница между картона и хартията не съществува. По стандартите на DIN – Германия, картон е всяка хартия с маса над 150g/m². Този вид материал се използва най-често за направата на малки кутии и опаковки.

 • Каква е разликата между опаковка от велпапе и опаковка от картон?

  Опаковките от велпапе обикновено се използват за транспортирането на продукта, тъй като те са по-здрави, удароустойчиви, стабилни и издръжливи на различни условия. Картонената опаковка е с по-слаба здравина, но придава красив и оригинален вид на продукта, който стига до крайния потребител. На практика, на картонената опаковка може да бъде отпечатано абсолютно всичко и кутията да бъде сгъната по всякакъв начин.

 • Какво е каширана опаковка?

  Кашираната опаковка се състои от външен слой картон, а от вътрешната се слепва с двуслойно велпапе. По този начин, на външната част (картона) може да бъде отпечатан оригинален дизайн, който да придаде красивият вид на опаковката, а вътрешната част (велпапето) да придаде необходимата здравина.

 • Какви кашони предлагате?

  Кашоните, които предлагаме са индивидуално изработени за всеки клиент от висококачествено велпапе, съобразено с изискванията за размери, здравина, цвят, печат и начин на сглобяване. Те могат да бъдат изцяло бели, кафяви или смес между бяло и кафяво. Ако кашоните ще издържат много голямо натоварване, те могат да бъдат "зашити", което ще придаде допълнителна здравина.

 • Как ще получа кашоните/кутиите - сгънати или сглобени?

  Всички кашони/кутии се изпращат в сгънат вид на връзка и фолирани. По този начин те са най-лесни за транспортиране и съхранение. Вие сами може да сглобите сгънатите кашоните много лесно с тиксо.

 • Каква е разликата между трипластовите и петпластовите кашони?

  Разликата между трислойните и петслойните кашони е в дебелината и здравината на велпапето. Трислойните кашони обикновено се използват за по-леки продукти, които ще бъдат транспортирани на близки или далечни разстояния. Въпреки това, съобразено с Вашите нужди те ще бъдат достатъчно здрави, за да могат да бъдат наредени на височина, да издържат транспортиране и да запазят продукта Ви невредим. Петпластните кашони са изработени от по-дебело (петслойно) велпапе. Те са по-здрави, по-устойчиви и понасят по-големи натоварвания.

 • Мога ли да използвам кашона/картонената кутия за опаковане на хранителни продукти?

  Да. Всички суровини, които използваме за изработването на кутиите имат нужните сертификати за контакт с храна.

 • Мога ли да складирам кашони при отрицателна температура?

  Да, има специално качество хартия, която е предназначена да бъде достатъчно издръжлива до -20 градуса по целзий.

 • Може ли да бъде отпечатано лого и колко е разликата в цената с печат и без печат?

  Да, можем да отпечатаме четири цветен печат, в зависимост от Вашите нужди и изисквания. Разлика в цената с печат/без печат няма , той е подарък от нас за Вас. Единствено се заплаща еднократно клише, което се изработва специално за Вашето лого/дизайн.

 • Как ще ми бъдат доставени кашоните?

  За улеснение на клиентите, ние предлагаме различни възможности на доставка. Дружеството е оборудвано с два влекача с товароносимост 24 тона, товарен бус 3.5 тона и соло камион 8 тона. Също така работим с всички фирми за доставка в България.

 • Как да получа оферта?

  Направете запитване през формуляра или ни изпратете имейл на grandrudozem@gmail.com с уточняващи размери, цвят, тираж, товароносимост и вид. В рамките на 24 часа наш представител ще се свърже с Вас ако ни е необходима допълнителна информация за изготвянето на оферта.